Studenten aan het woord

Hier vind je een aantal stukjes die geschreven zijn door leden van de studievereniging. Zij geven een kleine indruk van de eerste week van het studiejaar 2013-2014. Verder zal dit hoekje op de WordPress beschreven blijven worden door de studenten. Denk je iets leuks met je medekelten of Kelten in spé te delen te hebben, of wil je ze juist aanmoedigen om ook in Utrecht te studeren, aarzel dan niet om een stukje te schrijven! Stuur een mail naar bestuur.svasterix (at) gmail.com met je stukje en we zullen het plaatsen.

Robin de Jager, eerstejaars 2013-2014:

Bij het woord Kelten denken de meeste mensen meteen aan Asterix en Obelix, Guinness, druïden en barbaren, die de hoofden van hun vijanden afhakten. De meeste mensen denken in ieder geval aan lang vervlogen tijden, waarin de Romeinen nog over het continent heersten en tegen de Kelten ten strijden trokken. Maar weinig mensen weten, dat een kleine groep Kelten door de eeuwen heen is voort blijven bestaan. Deze groep huist zich in het geheim in de Univestiteit van Utrecht en biedt een keer per jaar een zware introductie aan aan enkele nieuwelingen.

Tijdens deze introductie moeten de eerstejaars tonen hoeveel Kelt erin hen huist door verschillende testen te doorstaan, waaronder de heuse Highland Games, Fidchell en Keltisch Stratego. Bij de Highland Games werd de fysieke gesteldheid van de nieuwe Kelten getest. Het is immers zeer van belang dat de jonge Kelten leren hoe zij het besten een boomstam werpen. Met een potje touw trekken werd vastgesteld wie de nieuwe helden zouden zijn op het strijdtoneel. Net zoals in vroegere tijden werden de Highland Games afgesloten met een buffet en een ritueel. Later die dag werd tijdens een goed potje Fidchell (Keltisch bordspel) bekeken of er wellicht nieuwe strategische masterminds zich onder de eerstejaars bevonden. De verworven kennis werd tijdens deze twee proeven in praktijk gebracht tijdens Keltisch Stratego, waar de Ieren tegen de Welshmen ten strijden trokken in de Zeister bossen. Na een spannende strijd (die eindigde in een gelijk spel) werd besloten dat alle 11 introducees werden toegelaten tot de exclusieve wereld van Studievereniging Asterix.

Faye Kruithof, eerstejaars 2013-2014:

Altijd spannend, beginnen aan een studie. Maar deze spanning was bij Keltische Talen en Cultuur al snel verdwenen. Dat was vooral te danken aan de introductieweek, verzorgd door studievereniging Asterix. Het ‘speeddaten’, wat de eerste activiteit was, zorgde ervoor dat je gelijk met iedereen contact had, en niet de rest van de week rondliep met een gevoel van ‘Wie zijn deze mensen allemaal?’ De rest van de activiteiten was een ideale manier niet alleen alle mensen, maar ook de studie en de stad beter te leren kennen, zodat je goed wist waar je terecht kwam. Ik zal niet heel diep op de alle activiteiten in gaan, maar toneelstukjes met een moordzuchtige boom en touwtrekken zorgen voor alleen maar leuke herinneringen!

Joyce Musch, 2ejaars 2013-2014:

Na een lange vakantie was het eindelijk zover, de introductieweek. De dinsdagochtend werd gestart, met een leuke, gezellige groep mensen, en de highlandgames. Als eerste was het gewicht hoog gooien aan de beurt. Dit werd gevolgd door het stoktrekken, wat verrassend leuk was om te doen, en het touwtrekken. De highlandgames werden afgesloten met caber toss, waarbij de caber (gelukkig) een flink stuk gekrompen was naar een klein boomstammetje.

De middag werd ingevuld met een lekker zelfgemaakt keltisch buffet, het onmisbare bordspel gwyddbwyll, dat werd geïntroduceerd aan de nieuwe eerste jaars, en een mooi verhaal ter ere van het jaarfeest lughnassadh. Natuurlijk was er ook nog tijd voor een potje keltisch weerwolven.

De dag werd afgesloten met een lekker kopje soep en nog meer gezelligheid. Waarbij dit alles ervoor heeft gezorgd dat deze dag weer te snel voorbij was gegaan, dus op naar volgend jaar!!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s